Tudásmegosztás, előadás, konzultáció 60 percben

A vállalati dokumentumfeldolgozás automatizálása a mesterséges intelligencia erejével

Manapság, a digitális transzformáció korában, a vállalati adatok nagyjából 70 százalékát különféle elektronikus és papíralapú dokumentumok foglalják magukban.

A dokumentumok nehezen kezelhető adatforrásként szerepelnek a legkülönfélébb üzleti folyamatokban, rontva a működési hatékonyságot.

Hogyan lehet ezeket a dokumentum alapú folyamatokat automatizálni, egyszerűsíteni? Hogyan tudunk jelentős emberi erőforrásigényt megtakarítani?

Az intelligens dokumentumfeldolgozó szoftverekkel sokféle, eddig kizárólag emberi munkaerővel végzett művelet váltható ki, tehető lényegesen hatékonyabbá, azaz automatizálható.

Dokumentumok osztályozása, azonosítása

Tartalom és/vagy kinézet alapján szétválogathatók a dokumentumok.

Adatkinyerés, adatrögzítés

Dokumentummezők, dokumentumszakaszok tartalmának önálló gépi kinyerése. Az egyszerű adatlapoktól kezdve, a számlákon, szállítóleveleken, e-mail-eken át egészen az orvosi zárójelentésekig, szerződésekig.

Intelligens folyamatok

A fentiekkel izgalmas, önálló, intelligens dokumentumfeldolgozó folyamatok kialakítása, akár RPA (robotic process automation) eszközökkel együtt is.

Milyen szoftvereszközök állnak bevetésre készen?

A tudásmegosztás során az alábbi szoftverek képességeiről, alkalmazási előnyeiről lesz szó:

Abbyy Flexicapture

Vezető intelligens dokumentumfeldolgozó szoftver

Dokumentumosztályozó és adatkinyerő képességekkel rendelkezik. Könnyedén kezeli a legváltozatosabb dokumentumszerkezet-elrendezéseket. Képes a projektekben egyszerre sokféle dokumentum azonosítására, az egyes dokumentumtípusokon a szükséges adatok kinyerésére, ellenőrzésére. A dokumentumok sokféle forrásból érkezhetnek, szkennertől kezdve a Sharepoint könyvtárakig. Adatexportálási adottságai és integrációs adottságai következtében bármilyen informatikai infrastruktúrába könnyen beépíthető.

Abbyy Vantage

Kódolást nem vagy alacsony szinten igénylő intelligens dokumentumfeldolgozó platform

Tekinthető a Flexicapture olyan “no code / low code” felfogásának, amellyel a képzett végfelhasználó “elengedett kézzel” akár önállóan képes a dokumentumfeldolgozás különféle részfeladataihoz ún. Skill-eket létrehozni illetve üzemkész Skill-eket felhasználni saját dokumentumfeldolgozó folyamataihoz. Nagyszerű platform RPA projektekhez.

Fujitsu PaperStream

Előnyök már szkennelési időben a gépi tudásnak köszönhetően

Kiváló minőségű iratképek készítése garantáltan az adott és a szoftver által önállóan azonosított dokumentumtípushoz rendelt szkennelési profil automatikus alkalmazásával. Akár valós idejű adatkinyerés digitalizáláskor. Olyan finomságok, mint például hivatalos iratok, plasztikkártyák elejének, hátuljának önálló azonosítása vagy post-it-ek érzékelése.

Hány olyan, dokumentumokhoz kapcsolódó folyamat van Önöknél, amelyek visszahúzzák a hatékonyságot, lassítják a működést, végeredményben rontják a pénzügyi eredményt?

Gondolkodjunk közösen!

A 30 perces tudásmegosztó előadás végén konzultálunk a fentiek lehetséges alkalmazási lehetőségeiről az Önök üzleti folyamataiban – szem előtt tartva a megtérülés (ROI), költségcsökkentés, folyamatfejlesztés, versenyképességnövelés, ügyfélélményjavítás szempontrendszerét.